Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Bombay Sapphire megváltoztatta a napjaink ginjeiről alkotott képet - könnyed, élvezhető ízvilágával és a szenzációs márkához kapcsolódó dizájnjával.
A névadó drágakő, a csodának számító 182 karátos \"Star of Bombay Sapphire\"-t hajdanán a némafilmek csillaga, Mary Pickford birtokolta, aki férjétől kapta azt gáláns ajándékként. A hangzatos márkanév ehhez igazodva elegáns és letisztult formavilágú kéken csillogó palackban ölt testet, amelynek címkéjén a hajdani gyarmati brit birodalom virágkorát idéző Victoria királynő arcképe is helyet kapott, ezzel is utalva a távoli Indiában született derék szokásra, amely a ginfogyasztást a kinintartalmú tonikkal kötötte össze, immáron végérvényesen. Ezt a szép szokást a napjainkig is lelkesen követik, de az igazán finom ginekből érdemes a koktélok másik alapkategóriáját, a martinit is készíteni, hiszen a minőség itt tud igazán kitűnni.
A Bombay Sapphire gin 10 különböző jellegzetes növény felhasználásával készül, amely egy 1700-as évekből származó recept modern technológiával történő újrakomponálásával a kor elvárásainak megfelelő könnyed, mégis elegáns ízvilágot hozott. Az átlagos ginek készítésével ellentétben- ahol a növényi részeket együtt párolják le a gabonából készült alapszesszel – itt a finomított alapszesz a lepárló tetején lévő növényekkel teli kosáron kíméletesebben átpárologva kapja meg jellegzetes \"Bombay\" karakterét.
A különleges alapanyagok, amelyek a gin egyedülálló ízvilágát adják a világ majd minden szegletéből hozzák a különleges, helyi aromákat:
a boróka – Itáliából,
a mandula –Spanyolországból,
az angelika gyökér Németországból,
a kasszia kéreg – Indokínából
a koriander magok – Marokkóból,
a kubeb bogyók – Jáváról,
\"a paradicsom magjai\" – Nyugat-Afrikából,
a citromhéj – természetsen Spanyolországból,
az édesgyökér – Kínából,
míg az írisz gyökér – Olaszországból kerül a lepárlóberendezésbe.
Alkoholtartalom: 40%