A Genever Hollandia és Belgium malátázott, gabona alapú, borókabogyóval főzött, égetett szesze, melyből évszázadokkal később a gin is kifejlődött. Minden minőségi genever alapja a maláta és kukorica párlat, melyet gyógynövények egyedi kombinációjával (úgy, mint szegfűszeg, ánizs, édesgyökér, gyömbér, boróka) elegyítenek.
A Bols család 1664-ben kezdte el készíteni Hollandia nemzeti italát, a genevert, e hagyományt mai napig büszkén folytatják.
A BolsGenever 21-et a Lucas Bols lepárlómestere és CasperReinders, az amszterdami bárszcéna ikonja, több legendássá vált bár tulajdonosa alkotta meg.
Az ital íze a 21. század és a fiatal generációk ízléséhez áll közelebb. A Genever 21 íze selymes és könnyű, virágos jegyekkel, mely elsősorban annak köszönhető, hogy a geneverek karakterét adó maláta párlatból kevesebbet tartalmaz. Tiszán is fogyasztható, de különleges koktél alapanyagnak is kiváló.
A merész és egyedi design Vincent van de Waal holland művész munkája, aki saját kezét tervezte a Genever 21 üvegére.