Védett eredetű classicus száraz vörös bor.
Termőhely: Egri Borvidék, Novaj Juhszalagos dűlő, Szomolya Nagyvölgy-tető.
Az ültetvény: Guyot művelésmód; 240x100 cm-es sor- és tőtávolság. Agyagos vályogtalaj, 5-7%-os lejtés, déli, délnyugati fekvés, valamint gyengén bázikus, agyagbemosódásos barna erdőtalaj.
Borleírás: Barátságos, finom tannintartalmú, kerekké érlelt bor. A két fajtának köszönhetően fűszeres és gyümölcsös jegyek találkoznak, amit diszkrét barrique hordós érlelés tesz teljessé.
Alkohol: 14%, sav: 4,8 g/l.
Ajánlás: Grillezett húsételekhez,vadszárnyasokhoz, vadnyúlhoz. Például: vasedényben készült zöldséges vadnyúl. 16-18°C-on.
Tárolása: A palackok fektetve, lehetőleg állandó hőmérsékletű, hűvös, jó levegőjű helyen, fénytől védve tárolandók.