A szőlő igenis dalol; a rosénkban éppen ezerszínű piripióéneket. Kisebb csapatokban, költési időszakban, és bárhol, ahol összeverődik legnagyobb barátjával, az emberrel. Minden cseppje tartalmaz: pinot noir-t, Balatont, merlot-t, napsütést.
Tiszta tükrös megjelenését és narancs sárga színét, vörös villanások törik meg. Kifejező illatában tisztán érezhető az érett eper és a finom földes karakter. Jóval mélyebb illat, mint amit a hazai rozéktól megszoktunk. Kóstolva a bor száraz. Közepesnél magasabb savérzet mellett közepes alkohol és jó egyensúly jellemzi. Jól lehűtve frissítően hat az érett epres karakter amit illatban ígér, azonban, ahogy melegszik az ital a kehelyben, úgy válik egyre „borosabbá”. Fruskából nagylányossá, majd érett nővé. Kevésbé fröccs bor, nem csak lehet, de érdemes is magában kortyolgatni!