A Szekszárdi borvidék egyik legfontosabb kékszőlője a Kadarka. Hagyományos bakművelésű tőkékről szüreteltük. A bakművelésnél a fürtök közelebb vannak a talajhoz, s annak energiáját felhasználva jobban beérik a szőlő. A fakádas erjesztés ideje alatt kézzel csömöszöltük az alapanyagot, ahogy azt már a 16. században is tették. Tizenkét hónapos ászokhordós érlelés után került palackba.
Kóstolási jegyzet:
Közepes rubin szín, illatában a piros- és a fűszerpaprika mellett ott van a feketebors, ugyanakkor egy rendkívül kellemes gyümölcsösség, szeder és friss szilva is megjelenik benne. Ízében a selymes és lágy tanninok jól kiegészítik a friss savakat. Piros bogyós gyümölcs dominancia érezhető a lecsengésben.
Mihez ajánljuk: tradicionális magyar fűszeres ételek kiváló kísérőjeként (fűszerpaprikás ételek), de megállja a helyét egy halászlé vagy a klasszikus káposztás ételek mellett is.