Szőlőfajta: Nero d'Avola
Dűlő: Butera és Riesi tartomány, Caltanissetta
A szőlőt szeptember harmadik hetében szüretelték, a fermentáció három hétig tartott 28-30°C hőmérsékleten. A bor 50%-a 350 literes hordókban, 50%-a 60 hektoliteres tölgyfahordók érlelődött 12 hónapig, majd a palackos érlelés következett.
Színe sötét rubinvörös. Illata erőteljes, tartós, intenzív mandula virágos, fűszeres jegyekkel. A szájban komplex gyümölcsösség bontakozik ki, főleg cseresznyére emlékeztető jegyekkel, váltakozó fűszeres érzetekkel. Száraz, nagyon jól struktúrált, kellemes bor, mely hosszan kitart.
Fogyasztását 18°C-on ajánljuk.
Kiváló grillezett húsok és érett sajtok mellé.
Alkoholtartalom: 13,5%