Eredetileg ezt az édes-savas italt úgy nyerték, hogy friss fekete meggyet 6 hónapos, hordóban tartott Lambic-hoz adták. A hozzáadott gyümölcs a tölgyfa hordóban újabb érlelési folyamatot indított be. 8-12 hónap múlva a gyümölcs héjának és magjának eltávolítása után a Kriek-Lambic szűrésre és palackozásra kész állapotba került. A fennmaradó cukor a gyümölcslével újra erjedésbe lép az üvegben. Ez a fajta tradicionális gyümölcsös sör inkább savas, kevésbe gyümölcsös.
Mivel a korábban felhasznált speciális meggy nem állt korlátlanul rendelkezésre és a kevésbé savas, inkább gyümölcsös íz elérése érdekében a Lindemans kifejlesztett egy egyedülálló, természetes módszert. Felolvasztott meggy tiszta levét keverik hozzá a különböző korú Lamic-hoz.
A Kriek-nek rózsaszínes-vöröses színe, kitűnő habzó állaga van, 2-3 fokon hűtve ajánljuk fogyasztani.
Alkoholfok: 3,5% V/V