Az Ital Club elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérünk nyilatkozz életkorodról.
Igen, elmúltam már 18 évesNem, még nem vagyok 18 éves
Veuve Clicquet
Tovább az oldalra

Eszterbauer - Szekszárdi Nagyapám Kadarka 2022 0.75 l

Eszterbauer - Szekszárdi Nagyapám Kadarka 2022 0.75 l
ItalClub Ár
3.765 Ft
Egységár: 5.020 Ft/l, Csomagolási egység: 1

A múlt és nagyapáink megidézése csak a kadarkával együtt lehetséges. Ha felismertetjük a világfajtáktól teljesen eltérő különleges értékeit a világgal, akkor talán jövője is lehet. A pincészet ezért dolgozik.

Kadarkából nem könnyű megtalálni az igazit. A pincészet erre a fajtára a legbüszkébb, s a titkot János szívesen meg is osztja: sokféle klón, abból is különböző korú ültetvények (van náluk 100 éves is), s a pár hetes nyílt fakádas erjesztés után a bor több hordót (fát) nem is lát. 

Komoly, mély színvilág. Intenzív, behízelgő, főleg málnás-cukorkás, puncsos illat. Az első pillanattól nagyon intenzíven gyümölcsös és fűszeres az illata, komplex és mély, hosszan szippantható. Ízben folytatódik a gyümölcsös fűszeres vonulat, szép kerek, könnyed, ahogyan azt egy kadarkától várjuk. A teste nagy, az alkohol erőteljes, de bírja a szerkezet.  Bírja, mert nagyon koncentrált, intenzíven gyümölcsös, komoly és egészen izgalmas. Sokrétű és nagyon jól egyensúlyoz, lecsengése pedig egészen hosszú. Komoly Kadarka! Hogy milyen lehetett nagyapáik kadarkája nem tudni, mindenesetre ’ízig- vérig kadarka, ízig-vérig szekszárdi’ illik a lokálpatrióták zászlajára.

Borcímke fotón: 

Valamikori tekintélyes szekszárdi szlősgazdára, a címkén szereplő kedvenc Nagyapámra emlékezve készítettük ezt a finom Kadarkát.  Soha nem felejtem, ahogy gyermekként a lovas kocsi bakján Nagyapám mellett ülve, a szekszárdi szurdokokban zötykölődve tettük meg a szőlőink közötti útszakaszt - Eszterbauer János.

A Los Angeles Times gasztro rovata elismerően írt róla, és a legutóbbi tengerentúli siker, hogy felkerült a \\\\\\\"Terroir\\\\\\\" nev? New York-i éttermek borlapjaira.

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank.Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron