Az Ital Club elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérünk nyilatkozz életkorodról.
Igen, elmúltam már 18 évesNem, még nem vagyok 18 éves

Eszterbauer - Szekszárdi Nagyapám Kadarka 2017

Eszterbauer - Szekszárdi Nagyapám Kadarka 2017
ItalClub Ár
3.286 Ft
Egységár: 4.381 Ft/l, Csomagolási egység: 1

A múlt és nagyapáink megidézése csak a kadarkával együtt lehetséges. Ha felismertetjük a világfajtáktól teljesen eltérő különleges értékeit a világgal, akkor talán jövője is lehet. A pincészet ezért dolgozik.

Kadarkából nem könnyű megtalálni az igazit. A pincészet erre a fajtára a legbüszkébb, s a titkot János szívesen meg is osztja: sokféle klón, abból is különböző korú ültetvények (van náluk 100 éves is), s a pár hetes nyílt fakádas erjesztés után a bor több hordót (fát) nem is lát. 

Komoly, mély színvilág. Intenzív, behízelgő, főleg málnás-cukorkás, puncsos illat. Az első pillanattól nagyon intenzíven gyümölcsös és fűszeres az illata, komplex és mély, hosszan szippantható. Ízben folytatódik a gyümölcsös fűszeres vonulat, szép kerek, könnyed, ahogyan azt egy kadarkától várjuk. A teste nagy, az alkohol erőteljes, de bírja a szerkezet.  Bírja, mert nagyon koncentrált, intenzíven gyümölcsös, komoly és egészen izgalmas. Sokrétű és nagyon jól egyensúlyoz, lecsengése pedig egészen hosszú. Komoly Kadarka! Hogy milyen lehetett nagyapáik kadarkája nem tudni, mindenesetre ’ízig- vérig kadarka, ízig-vérig szekszárdi’ illik a lokálpatrióták zászlajára.

Borcímke fotón: 

Valamikori tekintélyes szekszárdi szőlősgazdára, a címkén szereplő kedvenc Nagyapámra emlékezve készítettük ezt a finom Kadarkát.  Soha nem felejtem, ahogy gyermekként a lovas kocsi bakján Nagyapám mellett ülve, a szekszárdi szurdokokban zötykölődve tettük meg a szőlőink közötti útszakaszt - Eszterbauer János.

A Los Angeles Times gasztro rovata elismerően írt róla, és a legutóbbi tengerentúli siker, hogy felkerült a \\\"Terroir\\\" nevű New York-i éttermek borlapjaira.

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank.Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron