A múlt és nagyapáink megidézése csak a kadarkával együtt lehetséges. Ha felismertetjük a világfajtáktól teljesen eltérő különleges értékeit a világgal, akkor talán jövője is lehet. A pincészet ezért dolgozik.
Kadarkából nem könnyű megtalálni az igazit. A pincészet erre a fajtára a legbüszkébb, s a titkot János szívesen meg is osztja: sokféle klón, abból is különböző korú ültetvények (van náluk 100 éves is), s a pár hetes nyílt fakádas erjesztés után a bor több hordót (fát) nem is lát.
Komoly, mély színvilág. Intenzív, behízelgő, főleg málnás-cukorkás, puncsos illat. Az első pillanattól nagyon intenzíven gyümölcsös és fűszeres az illata, komplex és mély, hosszan szippantható. Ízben folytatódik a gyümölcsös fűszeres vonulat, szép kerek, könnyed, ahogyan azt egy kadarkától várjuk. A teste nagy, az alkohol erőteljes, de bírja a szerkezet. Bírja, mert nagyon koncentrált, intenzíven gyümölcsös, komoly és egészen izgalmas. Sokrétű és nagyon jól egyensúlyoz, lecsengése pedig egészen hosszú. Komoly Kadarka! Hogy milyen lehetett nagyapáik kadarkája nem tudni, mindenesetre ’ízig- vérig kadarka, ízig-vérig szekszárdi’ illik a lokálpatrióták zászlajára.
Borcímke fotón:
Valamikori tekintélyes szekszárdi szlősgazdára, a címkén szereplő kedvenc Nagyapámra emlékezve készítettük ezt a finom Kadarkát. Soha nem felejtem, ahogy gyermekként a lovas kocsi bakján Nagyapám mellett ülve, a szekszárdi szurdokokban zötykölődve tettük meg a szőlőink közötti útszakaszt - Eszterbauer János.
A Los Angeles Times gasztro rovata elismerően írt róla, és a legutóbbi tengerentúli siker, hogy felkerült a \\\\\\\"Terroir\\\\\\\" nev? New York-i éttermek borlapjaira.