Ezzel a szőlőfajtával Magyarországon elsősorban a Soproni borvidéken találkozhatunk. Külföldön leginkább Horvátországban és észak Olaszországban, Velence környékén termesztik Malvasier néven. Annak ellenére, hogy fehérszőlő, éréskor a bogyók mély rózsaszínűre változnak - innen ered a \\\\\\\"piros\\\\\\\" elnevezés.
Ez a fehérbor tükrösen tiszta, közepes intenzitású szalmasárga színű, szélén ill. a borban CO2 fedezhető fel. Tökéletesen érett déligyümölcsökkel,leginkább mangóval teli illat,édeskés és mézes,akár egy tál gőzölgő mézes-gyümölcsös süti.A korty intenzív, fantasztikusan élénk, mégis finoman elsimuló savakkal, mandulás-krémes textúrával. Izgalmas, lendületes és harmonikusan fűszeres finomság
Fogyasztási hőmérséklet: 10-12°C
Ajánljuk gyümölcsös, illetve ázsiai fűszerezésű csirke és halételekhez.
A tökéletes élményért Chablis Chardonnay pohárban ajánljuk fogyasztani.