A tél hideg volt és viszonylag hosszú. Áprilistól gyönyörű napsütéses idő volt, egészen júliusig, amikor hűvösebb idő és több csapadék volt a jellemző. Ekkor sem tartósan esett, hanem inkább egyszerre nagyobb mennyiségben, felhőszakadás formájában. Augusztus elejétől-közepétől már ismét szép nyárias idő volt nagyon magas hőmérséklettel. Ez az idő kitartott egészen a szüret végéig, október első feléig. Végig szinte igazi nyári idő volt 25-28 fokos hőmérséklettel, csapadék nélkül. A szőlő egész évben nagyon szépen fejlődött, gyönyörű vitalitást mutattak az ültetvények, talán eddigi legszebb formájukat hozták.
Érett bordó árnyalat és elegáns test a pohárban. Illata többrétű, mineralitás, kakaós aromák, főtt és aszalt gyümölcsökkel. A finoman pörkölt fa aromája kóstoláskor szépen belesimul a szilvás-meggyes dominanciába. A gyümölcsök vezetik az aromákat, a tanninok pedig feszesen tartják a bort, így az érett illatok és ízek mellett még kellő frissesség és hosszú érlelési potenciál biztosított.