Az Ital Club elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérünk nyilatkozz életkorodról.
Igen, elmúltam már 18 évesNem, még nem vagyok 18 éves

Bitburger Party Hordó 5 l

Bitburger Party Hordó 5 l
ItalClub Ár
6.185 Ft
Egységár: 1.237 Ft/l, Csomagolási egység: 1

A történet csaknem 200 évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1817-ben a 33 éves földbirtokos Johann Peter Wallenborn megalapította Bitburgban sörfőzdéjét. Az elkövetkező években, évtizedekben sorozatos technikai fejlesztéseket hajtottak végre. 1879-ben kialakításra került a jéggel működő 600 nm2-es hűtött pince, majd néhány évvel később felszerelték a sörszűrő berendezést és a modern hűtőt. 1896-ban az áramszolgáltatást biztosító dinamó beépítése jelentett nagy előrelépést.

A folyamatos fejlesztések ellenére a 19. század 2. felére Bitburgban 3 konkurens sörfőzde működött. Ismét elérkezett az újítás ideje. Sörgyárunk valami egészen újjal kívánt megjelenni, így kezdődött meg pils jellegű sör főzése 1883-ban.

1909-ben használják fel először a Bitburgban talált forrás kitűnő vizét a sörfőzés alapanyagaként. Ennek köszönhetően a sör zamata még kiválóbb, még egyedibb lett.

1910-ben a Bitburg is bekapcsolódik az ország vasúti közlekedésébe. Hűtővagon megvásárlásával újabb piacokat sikerül meghódítania a gyárnak.

1923-ban a sörfőzde létrehozza üzemi laborját és egyben bevezeti a minőségellenőrzést és minőség biztosítást. A kiváló minőség elérését immár nem csak a véletlenre bízzák, hanem jól megtervezett és ellenőrzött folyamatok eredménye lesz.

A 20-as évek után, amikor a sörgyár hazai pozícióját már hosszú távra megerősítette, elérkezett az ideje annak, hogy más országokat is meghódítson. Az 1930-as évektől elindulnak Bitburgból a tengeren túlra is a sörökkel megrakott szállítmányok.

A Bitburger sikerét nem csak az bizonyítja, hogy 1937-ben több mint 100 ezer hektoliter sört főznek évente, hanem a Párizsi Világkiállításon elnyert aranyérem is.

A II. világháború sajnos komoly pusztításokat végzett. A több mint 60 bombatalálat után a sörgyár a háború végére csaknem teljes romokban hever.

1949-ben sikerül újra elindítani a gyártást. A Bitburger hamarosan ismét Németország egyik legmeghatározóbb sörévé válik, majd az 50-es évek gazdasági fellendülése után már nem csak otthon, hanem a nemzetközi piacon is keresett márka lett.

1965-re kicserélődik a sörtöltő üzem, a fa rekeszeket modern műanyag váltja fel. A könnyűfém hordóra való átállásnak köszönhetően a szállítási költség is jelentősen csökkent. Így nem véletlen, hogy a bitburgi sörgyár Németország egyik legnagyobb bevételére szert tevő üzemmé válik.

A bitburgi sörgyár vezetőire mindig is jellemző volt a környezetbarát gondolkodás. Komoly és fontos szerepet szántak és szánnak napjainkban is minden olyan új technológiának, amely amellett hogy napjaink legmodernebbikének és leghatékonyabbikának számít, szem előtt tartja a környezet megóvását.

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank.Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron