Az Ital Club elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérünk nyilatkozz életkorodról.
Igen, elmúltam már 18 évesNem, még nem vagyok 18 éves
Veuve Clicquet
Tovább az oldalra

Absinthe La Clandestine 53% 0.7 l

Absinthe La Clandestine 53% 0.7 l
ItalClub Ár
19.864 Ft
Jelenleg nem kapható!

Svájci absinthe, a Val-de-Travers régióból. 

Már a bibliai idők óta kíséri az emberiséget a fehér ürömfű (Arthemisia Absinthium) kellemesen kesernyés, bár ellenállhatatlan íze, mely termékünk fű alapanyaga. Már Plinius is mesélte, miszerint a kocsik versenye után a győztesnek egy pohár fehér ürömbort adtak, a győzelem keserű oldalát jelképezve.

A fehér ürömfüvet tartalmazó egyszerű ital receptje, mely valószínüleg doktor Ordinaire, Quinley elnevezésű francia kisváros katonai orvosától származik, melyet házvezetőnője, bizonyos Henriodné asszony örökölt. Ez a fenn nevezett hölgy indította el az italt hódító útján (bon extrait de absinthe) a 18. század második felében. Az ital folyamatosan nyerte el az emberiség elismerését, és a 19. század végén már teljesen uralta a Francia alkoholpiacot. A méregzöld színű ital nagy sikernek örvendett a bohémek világában, és ezt az úgynevezett divatirányzatot átvették egyéb nemzetek is. Párizs környékén a magasabb körökben teljesen eluralkodott az absinthe melletti baráti beszélgetés délidőben: zöld óra - heure verte

A fogyasztáshoz idő kell, valamint kedv. Ellenőrizzük a megtöltésre szánt pohár tisztaságát, és beleöntünk körülbelül 0,04 l absinthet. A pohár körülbelül 1/3 részben lesz telve. Absinthos kanalat helyezünk a pohárra híd gyanánt, melyet két kockacukorral terhelünk le. Kis kancsóból tiszta, hideg vizet csorgatunk a kockacukrokon keresztül, vékony erecskében. Figyeljük, ahogy a víz feloldja a cukrot, mely keveredik a pohárban található itallal. Ily módon töltjük meg a poharat 2/3 - ig.

Alkoholtartalom: 53%

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank.Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron