Az Ital Club elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérünk nyilatkozz életkorodról.
Igen, elmúltam már 18 éves | Nem, még nem vagyok 18 éves
Abszint/Absinthe / Absinthe La Clandestine 53% 0.7 l
Absinthe La Clandestine 53% 0.7 l
Absinthe La Clandestine 53% 0.7 l
Ár: 18.349 Ft
Egységár: 26.213 Ft/l
Csomagolási egység: 1

jelenleg nem rendelhető

 

Svájci absinthe, a Val-de-Travers régióból. 

Már a bibliai idők óta kíséri az emberiséget a fehér ürömfű (Arthemisia Absinthium) kellemesen kesernyés, bár ellenállhatatlan íze, mely termékünk fű alapanyaga. Már Plinius is mesélte, miszerint a kocsik versenye után a győztesnek egy pohár fehér ürömbort adtak, a győzelem keserű oldalát jelképezve.

A fehér ürömfüvet tartalmazó egyszerű ital receptje, mely valószínüleg doktor Ordinaire, Quinley elnevezésű francia kisváros katonai orvosától származik, melyet házvezetőnője, bizonyos Henriodné asszony örökölt. Ez a fenn nevezett hölgy indította el az italt hódító útján (bon extrait de absinthe) a 18. század második felében. Az ital folyamatosan nyerte el az emberiség elismerését, és a 19. század végén már teljesen uralta a Francia alkoholpiacot. A méregzöld színű ital nagy sikernek örvendett a bohémek világában, és ezt az úgynevezett divatirányzatot átvették egyéb nemzetek is. Párizs környékén a magasabb körökben teljesen eluralkodott az absinthe melletti baráti beszélgetés délidőben: zöld óra - heure verte

A fogyasztáshoz idő kell, valamint kedv. Ellenőrizzük a megtöltésre szánt pohár tisztaságát, és beleöntünk körülbelül 0,04 l absinthet. A pohár körülbelül 1/3 részben lesz telve. Absinthos kanalat helyezünk a pohárra híd gyanánt, melyet két kockacukorral terhelünk le. Kis kancsóból tiszta, hideg vizet csorgatunk a kockacukrokon keresztül, vékony erecskében. Figyeljük, ahogy a víz feloldja a cukrot, mely keveredik a pohárban található itallal. Ily módon töltjük meg a poharat 2/3 - ig.

Alkoholtartalom: 53%

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank.Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron