Ez évben is minden fajtát a megcélzott borok ideális technológiai érettségében tudtunk leszüretelni: a rosék-nak valókat biológiai, a vörösbor szőlőfajtákat fenolos érettségükben. A rosé esetében ez azt jelentette, hogy az ideálisnak tartott 12,0%-os alkoholtartalom lett a végeredmény. Két-három órás héjon áztatás a Tiffán’s rosék-ra jellemző hagymahéj színt eredményezett. A részleges almasav bontás eredményeként a savtartalom az általunk optimálisnak tartott szintre csökkent, idézve a régi villányi selymes, kedves „Blumenwein” - sillereket és a számunkra etalonnak számító Bandol-i rosé-kat.
Címkeleírás
A címkén a friss Rosé hangulatának megfelelően Pán jelenik meg, Bacchus örökös kísérője, aki sípjával perdíti táncra az oppidum legszebb Nimfáját, aki fokozván a hangulatot, dobjával járja erotikus táncát. A magyar nyelvben ismert síppal, dobbal, nádi hegedűvel jelzett ősi kultikus táncot idézi ez a kompozíció, amikor is egy nyári este egy pohár hűs Tiffán’s rosé-t kortyolgatva áldozunk Erósz oltárán.
Alkoholtartalom: 12%