Ez évben is minden fajtát a megcélzott borok ideális technológiai érettségében tudtunk leszüretelni: a rosék-nak valókat biológiai, a vörösbor sz?l?fajtákat fenolos érettségükben. A rosé esetében ez azt jelentette, hogy az ideálisnak tartott 12,0%-os alkoholtartalom lett a végeredmény. Két-három órás héjon áztatás a Tiffán’s rosék-ra jellemz? hagymahéj színt eredményezett. A részleges almasav bontás eredményeként a savtartalom az általunk optimálisnak tartott szintre csökkent, idézve a régi villányi selymes, kedves „Blumenwein” - sillereket és a számunkra etalonnak számító Bandol-i rosé-kat.
Címkeleírás
A címkén a friss Rosé hangulatának megfelel?en Pán jelenik meg, Bacchus örökös kísér?je, aki sípjával perdíti táncra az oppidum legszebb Nimfáját, aki fokozván a hangulatot, dobjával járja erotikus táncát. A magyar nyelvben ismert síppal, dobbal, nádi heged?vel jelzett ?si kultikus táncot idézi ez a kompozíció, amikor is egy nyári este egy pohár h?s Tiffán’s rosé-t kortyolgatva áldozunk Erósz oltárán.
Alkoholtartalom: 12%