A Martell Chanteloup konyak nevét a Chanteloup birtokról kapta, mely jelképezi a Martell évszázadok során nyújtott szakértelmét és minőségét.
A blendben megjelennek Grande Champagne, Petit Champagne, Fine Bois és Bordeies különlegességei egyaránt.
A Martell a türelem, a tökéletesség és a szenvedély remekműve, a világ legfinomabb konyakja, a francia kultúra évszázadainak terméke. Bordeaux-tól délre, a Charante folyó mentén található Franciaország legkitűnőbb szőlőtermő vidéke, Grand Champagne, ahol Cognac városában 1715 óta készítik ezt a nemes italt. A különböző érlelési metódusoknak és időszakoknak köszönhető az egyes fajták íz- és színvilágának különbözősége. Minél hosszabb az érlelési folyamat, annál sötétebb és aromásabb a konyak.
A Martell a türelem, a tökéletesség és a szenvedély remekműve, a világ legfinomabb konyakja, a francia kultúra évszázadainak terméke. Bordeaux-tól délre, a Charante folyó mentén található Franciaország legkitűnőbb szőlőtermő vidéke, Grand Champagne, ahol Cognac városában 1715 óta készítik ezt a nemes italt. A különböző érlelési metódusoknak és időszakoknak köszönhető az egyes fajták íz- és színvilágának különbözősége. Minél hosszabb az érlelési folyamat, annál sötétebb és aromásabb a konyak.
A nagy konyakházak közül a Martell a legidősebb. Története 1715-ig nyúlik vissza, amikor Jean Martell – egy csempészcsalád leszármazotta – megalapította a céget azzal a célkitűzéssel, hogy kizárólag csúcsminőségű konyakokat készítsen. Amikor 1753-ban meghalt, a konyakház már igen sikeres volt. Előbb özvegye, Rachel, majd két fia, Jean és Frédéric-Gabriel folytatták a családi üzletet. A 18. század második felében már évi 200 ezer liter konyakot exportáltak Angliába. Annyira sikeres volt a Martell konyak Angliában, hogy az 1800-as évek elejére, IV. György angol király uralkodása alatt, London vált a Martell-kereskedelem központjává. 1842 után a Martell célba vette a kínai piacot és fokozatosan kiépítette exportpiacait a Távol-Keleten.