A Janneau XO egy nagyon elegáns Armagnac, gazdag, finom karakterrel. A tölgyfahordós érlelés és a gyümölcs tökéletes integrációja. A Gers, a Lot-et-Garonne és a Landes départemen-ok boraiból készítik folyamatos lepárlással (a bort felforralják, majd megvárják, míg a keletkező gőz lecsapódik), majd 12 évig francia tölgyfahordóban érlelik. Sötét arany színű. Ízében szilva, tölgyfa és fűszerek érezhetőek, puha és sima a szájban.
Önmagában vagy étkezések lezárásához, desszertek mellé ajánljuk.
Ideális fogyasztási hőmérséklet: 12-18°C
Alkoholtartalom: 40%
Elnyert elismerések:
International Wine &Spirit Competition 2010 Ezüst Érem, 2009 Arany érem, 2008 Arany érem
Az egyik legrégibb nagy Armanac ház a Janneau, amelyet 1851-ben alapítottak Condom városában. Négy generáción keresztül apáról fiúra szálltak a készítési titkok, míg nem az 1970-es években a Cognac Martell fel nem vásárolta a családi birtokot. Modernizálta a gazdaságot, 1972-ben pedig újra bevezette a kétszeres lepárlási eljárást, amelyet a hagyományos, folyamatos desztillálással kombinált. Ez a különleges cuvée adja a Janneau italainak egyedi ízvilágát, amely által a cég az egyik legismertebb armanac készítővé vált a piacon.