Az Ital Club elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérünk nyilatkozz életkorodról.
Igen, elmúltam már 18 évesNem, még nem vagyok 18 éves
Veuve Clicquet
Tovább az oldalra

Metaxa AEN 0.7l díszdobozban

Metaxa AEN 0.7l díszdobozban
ItalClub Ár
298.576 Ft
Jelenleg nem kapható!

A Metaxát szokás brandynek nevezni, bár ez ellen a gyártó hevesen tiltakozik. Véleményük szerint a Metaxa az Metaxa és kész, nincs ok új szót keresni arra, amire megvan a tökéletes megnevezés. Ugyanakkor tény, hogy a Metaxa borpárlat; méghozzá ízesített és évekig hordókban érlelt borpárlat, így valóban a konyakok, brandyk családjához kötődik a legszorosabban.

A Metaxa-készítés viszonylag összetett, és persze több ponton is szigorúan titkos eljárás. Az ital három, Attikán termő szőlőfajtából (Savatiano, Sultania és Black Cornith) készül. A mézédes fürtöket hagyják a napon kissé megaszúsodni, majd a belőlük készülő bort tradicionális módon lepárolják. A párlatot kézzel készített, francia tölgyfahordókba teszik, és háromtól - harminc évig hagyják érlelődni. Aztán újabb trükk következik: a nedűt Limnos és Samos szigetéről származó, ugyancsak hosszú ideig érlelt muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. Az igazi „top secret”, az ízesítés csak ezután következik. Gyógynövényekből, rózsasziromból és fűszerekből álló titkos keveréken szűrik át, majd újabb 6 hónapos pihenő következik. Palackozás előtt két napig - 6 fokon sokkolják az italt, majd egy utolsó leszűrés, és kész.

A cég nagy gondot fordít arra, hogy mindig előálljon olyan különlegességgel is, amely csak kis szériaszámmal kapható. Így a gyűjtők és Metaxa rajongók sokszor igen mélyen a zsebükbe nyúlnak , hogy megszerezzék a különleges palackokat. Noha a hétcsillagos változat már kellően exkluzívnak számít, van tizenkét éves típus is. Ez a Metaxa Grand Olympian Reserve, vagyis a Metaxa GOR, amelyet a cég az öt esztendővel ezelőtti, 115 éves jubileumra alkotott meg. Kapható még egy tizenöt évig érlelt kiszerelés is, a Metaxa Grande Fine .A szokásostól eltérően nem átlátszó üveg, hanem fehér kerámiából készült, görög motívumokkal díszített palackban forgalmazzák.

A csúcsok csúcsa, a legnagyobb ritkaság ez idáig a harminc évig érlelt Metaxa Private Reserve volt. A 120 éves évfordulóra azonban elkészült az AEN. A mély mahagóni színű, sűrű, magas alkoholtartalmú, méltóságteljes italt decanter formájú, francia kristály palackba töltik, amelyet aranyból készült, elegáns dugóval zárnak. A meglepően súlyos műtárgy valamennyi példánya természetesen sorszámozott, és világszerte mindössze 1888 darab lelhető fel belőle. Magyarországra ötven palackot hozott be a forgalmazó, és várhatóan 900 euró körüli áron értékesíti majd darabját. A jubileumi nemes ital fő különlegessége, hogy ezúttal a Metaxa cég \\\"szívének\\\" számító, egyes sorszámú hordó (Cask No. 1) tartalmát töltötték le. A nagy becsben tartott, Spyros névre keresztelt hordó mintegy 80 éve érleli nemes beltartalmát, amelyhez minden esztendőben hozzáadtak valamennyit, de egyúttal minden kibocsájtott palackba is jutott legalább egy csöppnyi a főhordóból. Most az egész palackot a különleges hordóból töltötték fel, így az AEN-ben keveredő összetevők egy része már nyolcvan esztendeje várja sorsa beteljesülését.

forrás: HVG

Kérjük megrendelésénél vegye figyelembe: A Metaxa AEN kiszállítási ideje 2 munkanap.

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank.Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron