A két legjobb termőterületről, a Grande és a Petite Champagne cruből származó, akár 10 évig is érlelt párlatokból összeállított elegáns, érzéki blend, virágos ízekkel és vanília jegyekkel.
Illat és íz: selymes, enyhén vajas vanília, szárított gyümölcsök, nehéz rózsa és szegfű.
Elnyert díjak:
San Francisco World Spirits Competition, 2011: ezüstérem.
San Francisco World Spirits Competition, 2009: aranyérem.
International Wine & Spirits Competition, London 2009: aranyérem.
A Courvoisier-ház legendás története 1809-ben kezdődik, amikor Emmanuel Couvoisier és Louis Gallois borkereskedő céget alapított Párizsban. A cég hírneve gyorsan emelkedett, így maga Napoleon Bonaparte is meglátogatta a raktáraikat. Annyira ízlett neki a cég által forgalmazott brandy, hogy parancsba adta tüzérségi egységeinek, hogy a morál javítása érdekében a katonák minden reggel kapjanak egy pohár konyakot. A waterloo-i vereség után Napoleont Szent Ilona-szigetére száműzték, ahová csak egyetlen luxus árut vihetett magával, és ő néhány hordó Courvoisier-konyak mellett döntött.
1828-ban az alapítók fiai, Felix Courvoisier és Jules Gallois áttelepítették a céget a Cognac-régióbeli Jarnac városába, mivel szigorúbb ellenőrzést akartak gyakorolni a konyak minősége fölött. Itt 1840-ben egy kastélyt építettek, amelyben a cég központja azóta is működik. 1909-ben az angol Simon-családvásárolta meg a céget, akik első lépésükként bevezették a közismertNapoleon-sziluettet a cég logójaként. 1910-ben pedig piacra dobták az első Napoleon-kategóriájú (minimum 6-éves érlelésű) konyakot, a szintén legendássá vált szaténfényű palackban. 1984-ben, azóta is egyetlen konyakgyártóként, a Courvoisier megkapta a Prestige de la France kitüntetést Jacques Chiractól, amely a legmagasabb minőségi díj Franciaországban.