Az Ardmore épületei fölött még ma is gyakran köröz Skócia nemzeti madara, a szirti sas, mely kiemelt figyelmet kap a lepárlótól, hiszen az Armore szimbólumává vált. A sas egyben jelképezi a lepárló azon törekvését, hogy minél inkább megtartsák a tradícionális készítési eljárásokat. 1898-as alapítása óta a közelmúltig szinte kizárólag blended whiskybe (főleg a híres Teachers-be) adta értékes nedűjét. Az elmúlt években azonban több hivatalos palackozással is megjelent, kilépve az "ismeretlenségből". A highlandi régióban a magas költségek miatt egészen ritka, hogy egy cég tradícionális módon, tőzegelt árpából készítsen whiskyt. Az Ardmore ez alól kivétel, és a régió sajátságaihoz képest egy egészen egyedi ízvilágú malttal rendelkezik. A hagyományos amerikai tölgyfahordós érlelést követően ezt az italt az Ardmore testvérpárólájánál, a Laphroaig-nál is használt kisméretű, negyedes hordóban pihentetik. Ebben a rövid, de intenzív érési szakaszban a whisky nagyobb felületen érintkezik a fával, így nyeri el az Ardmore egyedi sima karakterét. A palackozás nem hűtve szűrve, 46%-ra beállítva történik.
Illata telt, zamatos, egészen hosszú. Egy kis vizet adva hozzá az ital feltárja előttünk teljes komplexitását. Íze gazdag és telt, az ízek szinte felrobbannak a szájban. A krémes tőzegesség és a gyengéd vaníliás hatások az egész szájüreget beborítják. Néhány csepp vízzel hígítva az érett gyümölcsök édessége is megmutatja magát, tőzeges zamatok kíséretében.