Az Ital Club elkötelezett híve a kultúrált alkoholfogyasztásnak.
Szeszesitalok fogyasztását 18 éven aluliaknak nem ajánljuk és kiszolgálni nem tudjuk.
Kérünk nyilatkozz életkorodról.
Igen, elmúltam már 18 éves | Nem, még nem vagyok 18 éves
Whisky, Whiskey / Ardbeg skót 10 éves whisky 0.7 l DD
Ardbeg skót 10 éves whisky 0.7 l DD
Ardbeg skót 10 éves whisky 0.7 l DD
Ár: 20.601 Ft
Egységár: 29.430 Ft/l
Csomagolási egység: 1
 
 

A maláta whisky rajongók körében manapság az egyik legnépszerűbb lepárló az Ardbeg.

Az Ardbeg sikere az Islay szigetén készített whisky-k hagyományos, tőzeges szárítási eljárásának tudható be. Ez az elljárás adja az Islay Whiskynek az erős füstös ízt. Az Ardbeg argyll-i üzemében gyártott maláta whisky az első számú párlat a rajongókaon túl a független palackozók árlistáin és a kevert whisky gyártók keverő edényeiben is.

A 10 éves Ardbeg úgynevezett nem hűtött szűrési eljárással (Non Chill Filtered) palackozott whisky, ami azt jelenti, hogy az italban számos olyan - az ízek szempontjából lényeges - alkotó elem benne marad, ami a hűtött szűrés esetén elveszne. Ugyanakkor ez az eljárás az oka annak, hogy ha az ilyen whiskyhez jeget adunk, ezek az alkotóelemek kiválnak az italból és a pohár alján megjelenik egy zavaros 'valami'. Ez nem hiba, ez maga az ital, annak szerves része.

Színe aranysárga. Illatában rendkívül intenzív füstös jelleg és a maláta aromái jelennek meg. Ízében fűszeres és rendkívül füstös. Édes gyümölcsök, lágy fűszerek, a kakaó és kávé jellegzetes ízérzetei is megmutatkoznak benne. Lecsengése nagyon hosszú és gazdag, melyben a kávés, füstös jegyek a meghatározóak.

Alkoholtartalom: 46% 

Elismerések:
Jim Murray Whisky Bibliájában a 2012-es év legjobb skót Single Malt-jának értékelte.

 

A kártyás fizetés szolgáltatója a CIB bank.Elfogadott kártyák: Mastercard, Visa, Visa Electron